Ο Παύλος Παυλίδης στο Μικρό Πολυτεχνείο στο Εργαστήριο Στιχουργικής: “Στίχος & Αφηγηματικό Τραγούδι”
- 19 Οκτωβρίου 2020
- Rous News
- Καταχωρήθηκε στο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣεμινάρια
Παύλος Παυλίδης School of Lyrics
School Of Lyrics: Σεμινάριο Στίχου για το Αφηγηματικό Τραγούδι
Εισηγητής: Παύλος Παυλίδης
Συντονίζει ο Θράσος Καμινάκης
Πρόγραμμα:
Κάθε Τρίτη 20:00 – 23:00
Έναρξη Web: Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 (μικρή διαθεσιμότητα συμμετοχών)
Διάρκεια: 7 Συναντήσεις και μία εισαγωγική στις 27/10/2020
Αξία Σεμιναρίου: 350€ + ΦΠΑ
Λίγα Λόγια για το Εργαστήριο
Το σεμινάριο για το «Αφηγηματικό Τραγούδι» έχει τις ρίζες του σε ένα ομόλογο σεμινάριο για το Παραμυθοτράγουδο που έγινε πριν χρόνια εν όψει ενός διαγωνισμού για νέους δημιουργούς πριν μερικά χρόνια στην Μικρή Άρκτο. Πολλοί από τους νέους στιχουργούς του Μικρού Πολυτεχνείου είχαν ζητήσει τότε να διοργανωθεί ένα σεμινάριο όπου θα ασκηθούν στο να γράφουν Έμμετρες Ιστορίες σαν μικρά διηγήματα που να μπορούν να μελοποιηθούν.
Το Μικρό Πολυτεχνείο έκρινε πως ένας από τους πιο ικανούς εκπροσώπους του είδους “Story Telling by Lyrics” στην ελληνική μουσική σκηνή είναι ο Παύλος Παυλίδης. Ήταν μεγάλη χαρά που ο Παύλος δέχτηκε την πρόσκληση / πρόκληση για ένα τέτοιο σεμινάριο με γραφιάδες που έχουν περάσει από ένα επίπεδο εκπαίδευσης σε ένα δημιουργικό παρόν αλλά έχουν την ανάγκη της επιμορφωτικής διαδικασίας μέσα από ένα MASTERCLASS.
Το εργαστήριο σκοπεύει να οδηγήσει τους συμμετέχοντες να ολοκληρώνουν ιστορίες που θα μπορούσαν να μελοποιηθούν. Πρόθεση του Εργαστηρίου, ο καθένας από τους ασκούμενους να δημιουργήσει το δικό του έμμετρο αφηγηματικό έργο που θα αποτελείται από έμμετρες κατά προτίμηση ιστορίες στο τέλος αυτής της δημιουργικής σύμπλευσης. Ευχή αυτές οι ιστορίες να γίνουν τραγούδια που θα αναζητήσουν το κάθε ένα το δικό του κοινό.
Τα Web μαθήματα έχουν ήδη δοκιμαστεί με τον Παύλο με εξαιρετικά αποτελέσματα κι έτσι η παρούσα συνθήκη μας βρίσκει έτοιμους να συνεργαστούμε και με τους φίλους που εξ αποστάσεως μόνο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην παρέα μας, από το Φθινόπωρο 2020.
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ SCHOOL OF LYRICS (WEB) από 3/11/2020:
- Την Τρίτη 27/10 σε μια διαδικτυακή πρώτη συνάντηση με τον Παύλο Παυλίδη θα δοθεί το πρώτο από τα θέματα των ασήσεων που θα δουλέψουμε.
- Από 3/11 και έως τις Γιορτές ο Παύλος βοηθάει νέους στιχουργούς, τραγουδοποιούς και μουσικούς να δουλέψουν την πιο μεστή εκδοχή του τραγουδιού που γράψανε με άξονα την άσκηση που τους δόθηκε από το προηγούμενο μάθημα.
- Ο Θράσος Καμινάκης κρατάει ρόλο συντονιστικό πλάϊ του.
Κρατήσεις θέσεων για το Ανοιχτό Μάθημα στις 27/10/2020 στο 6937100641
Για την Ιστορία των Σεμιναρίων Στίχου στο Μικρό Πολυτεχνειο:
Το σεμινάριο «ΝΕΟΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» ξεκίνησε από το Δεκέμβριο 2007 και το έχουν παρακολουθήσει ως τώρα εκατοντάδες νέοι στιχουργοί ή άνθρωποι που αγαπούν να εκφράζονται με στίχο. Η δραστήρια κοινότητα των Στιχουργών του Μικρού Πολυτεχνείου από το 2010 διοργανώνει το περιοδικό μουσικό φεστιβάλ “Νέοι Στιχουργοί στο Φως” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Τα εκπαιδευτικό αυτό πλαίσιο ονομάζεται πια “Μικρό Μουσικό Σχολείο”. Όλα ξεκίνησαν όταν τον συντονισμό ανέλαβε ο Θράσος Καμινάκης και την εποπτεία η Δήμητρα Γαλάνη από το 2008 έως το 2011. Από το 2012 έως τον Μάϊο του 2017 ανέλαβε ο Γιώργος Ανδρέου, ενώ από το 2015, το Μικρό Πολυτεχνείο φιλοξενεί στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα συνεργάτες όπως η Λίνα Νικολακοπουλου (Αυτόματη Γραφή), η Μελίνα Τανάγρη με τον Άρη Δαβαράκη (Ψυχοδυναμική Γραφή) και οι συνθέτες Νίκος Αντύπας και Νίκος Ξυδάκης. Παρόντες σταθερά στο Μικρό Μουσικό Σχολείο οι στιχουργοί Κώστας Φασουλάς (Στιχοποίηση) και Φωτεινή Λαμπρίδη (Κύκλοι Τραγουδιών), οι μουσικοί Απόστολος Καλτσάς, Νίκος Κολλάρος & Κώστας Χατζόπουλος (Ρυθμολογία), ενώ στον τομέα της Μουσικής Ραδιοφωνικής Παραγωγής συνεργάστηκε ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Φλωράκης που μέσα σε 15 χρόνια βοήθησε να λειτουργήσει το Pocket Radio. Παράλληλα ο παραγωγός Άγγελος Σφακιανάκης, οι ερμηνεύτριες Μαρία Παπαγεωργίου και Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Νότης Μαυρουδής, ο Κώστας Παρίσσης (Υπόγεια Ρεύματα) ήταν επισκέπτες στα σεμινάρια του Κώστα Φασουλά και του Νίκου Κολλάρου. Πρόσφατα νέοι συνεργάτες ανέλαβαν τα τμήματα Τραγουδοποιϊας όπως ο τραγουδοποιός Νίκος Ζούδιαρης, που σε συνεργασία με τον Αριστείδη Χατζησταύρου οργανώνουν και το Εργαστήριο Παραγωγής Ατομικού Μουσικού έργου 2020 – 2021.
Με τα Εργαστήρια Στίχου του ΜΠ έχουν συνεργαστεί οι: Ληδα Χαλκιαδάκη, Μαρίζα Κωχ, Οδυσσέας Ιωάννου, Ορφέας Περίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ανδρέας Θωμόπουλος, Κυριάκος Ντούμος, Γιώργος Στεφανακίδης, Πέτρος Βαγιόπουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Φάμελος, Απόστολος Ρίζος, Αδριανός Νόνης, Ηλίας Βαμβακούσης, Δημήτρης Μητσοτάκης (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ), Θοδωρής Κοτονιάς (ΜΑΚΡΙΝΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ), Δημήτρης Αποστολάκης (ΧΑΪΝΗΔΕΣ), Νένα Βενετσάνου, Μελίνα Κανά, Αφροδίτη Μάνου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αρετή Κοκκίνου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Διονύσης Τσακνής, Ισαάκ Σούσης, Θοδωρής Γκόνης, Χρήστος Λεοντής, Τάνια Τσανακλίδου, Αγαθή Δημητρούκα, Ελένη Ζιώγα, Παρασκευάς Καρασούλος και οι αείμνηστοι: Αρλέτα, Μανώλης Ρασούλης, Μάνος Ελευθερίου, Θάνος Μικρούτσικος.
Την Περίοδο 2012-2016 πολλοί μαθητές του Μικρού Μουσικού Σχολείου διακρίθηκαν στην ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ & στην ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ της Μικρής Αρκτου, ενώ η κοινότητα των στιχουργών και μουσικών του Μικρού Πολυτεχνείου διοργάνωσε με επιτυχία συναυλίες στο Booze Coperativa, στη Μουσική Σκηνή Αυλαία, στη Σφίγγα και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο που έφεραν ως πολιτιστικές δράσεις τον τίτλο “Νέοι Στιχουργοί στο Φως“ με την υποστήριξη πολλών σύγχρονων δημιουργών. Σε κυκλοφορία βρίσκονται πλέον και τα 2 νέα μουσικό cd “Νεοι Στιχουργοί στο Φως“ και “16 Γάμοι για μιαν Αγάπη” παραγωγής του Μικρού Πολυτεχνείου και της Δισκογραφικής Μικρός Ήρως με πρωτότυπα τραγούδια.